Khasiat bawang besar

Khasiat bawang besar - awanflufy.blogspot.com

Khasiat bawang besar - awanflufy.blogspot.com // Ramai yang tahu apa itu bawang besar. Betul atau tidak.

Namun tahukah anda akan khasiat bawang besar tersebut..? Bawang besar mempunyai banyak khasiatnya untuk tubuh badan manusia.

Jom baca lagi sampai habis untuk mengetahui khasiat bawang besar ini.

Khasiat bawang besar

  1. Bawang besar yang kita makan mempunyai sebanyak 150 fitokimia di dalamnya.
  2. Antioksidan yang terdapat di dalam bawang besar ini membantu menghapuskan radikal bebas dalam badan, menghalang lipoprotein berketumpatan rendah pengoksidaan, melindungi dan menggalakkan vitamin E, dan membantu untuk mengelakkan kesan buruk daripada ion logam berat.
  3. Sumber-sumber khasiat lain yang ada pada bawang besar ialah quercetin. Kajian menunjukkan bahawa penyerapan quercetin daripada bawang besar adalah dua kali ganda daripada teh dan tiga kali ganda daripada epal.

Khasiat bawang besar - awanflufy.blogspot.com
Khasiat bawang besar 4.5 5 Syazrin Rayhan Sep 17, 2013 Khasiat bawang besar - Bawang besar mempunyai banyak khasiat yang mungkin anda perlu ketahui bagi menjalani kehidupan yang lebih sihat Khasiat bawang besar - awanflufy.blogspot.com // Ramai yang tahu apa itu bawang besar. Betul atau tidak. Namun tahukah anda akan khasi...


Publish pada : Sep 17, 2013,

Share on fb Tweet this Share on G+

Dapatkan update terkini melalui email anda dari blog awanflufy.

author picture

About Author

Saya Syazrin Rayhan, seorang blogger dan dan developers untuk blog awanflufy ini. Seorang pekerja swasta yang gemar berkongsi benda-benda mengarut di dalam blog ini. Semoga apa yang dikongsikan bersama bermanfaat untuk semua orang. Jangan lupa follow saya di G+ @ Syazrin Rayhan .

1 comment...add one:

rifqiherbal.com said...

thanks sob, sangat bagus infonya